27.09.2022

Николай Алгафари, 23 МИР София: Страната ни има нужда от стабилно правителство

Единственият начин да предотвратим загубата на средствата по Националния план за възстановяване и устойчивост е на 2 октомври всички да излезем и да подкрепим единствената партия в България, която защитава интересите на българските граждани. Това заяви кандидатът за народен представител на ГЕРБ-СДС от 23 МИР София Николай Алгафари.
Той подчерта, че спешно трябва да стартират всички проекти и схеми за финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост, за да се компенсира едногодишното закъснение и опасността от загуба на средства.
„Санирането на жилищни сгради е една от най-успешните ни политики. Ще продължим да работим по проекти, които ще доведат до по-топли и уютни домове, по-ниски сметки и разходи за отопление, и не на последно място – по-красива и комфортна жизнена среда“, категоричен е кандидатът на ГЕРБ.
Алгафари отбеляза, че ГЕРБ-СДС е отделила съществено място в програмата си и на друг важен компонент за комфортен градски живот – публичния транспорт.
„Използването му намалява разходите на домакинствата и е важен фактор в битката за чистота на въздуха в градовете. Разработили сме пилотната схема за помощ „Зелена мобилност“ с бюджет от 100 млн. лв. по Националния план за възстановяване и устойчивост за екологичен градски и междуградски транспорт“, разкри младият кандидат-депутат.
Той изрази възмущението си от това, че управляващото мнозинство на ПП е изключило от Плана и големия проект за земеделието – пълното възстановяване и рехабилитация на напоителните и отводнителните системи в България, за да ги замени с батерии за съхранение на електрическа енергия с максимален амортизационен срок 5-7 години.
„В същото време държави като Гърция и Румъния вече използваха значителна част от бюджетите на техните Планове за подобряване на напояването в своите страни“, обърна внимание Алгафари.
„Ние от ГЕРБ-СДС можем да гарантираме, че ще работим за преодоляване на кризите. Единственото решение е редовно правителство, което да е гарант за стабилност на страната“, подчерта Николай Алгафари.

< Назад