12.05.2019

Народният представител Таня Петрова покани в парламента трима млади варненски програмисти и техните ръководители

Народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ Таня Петрова бе официален гост на откриването на Деня на Scratch. Събитието привлече интереса на около 150 варненски ученици, учители и родители със знания и умения по програмиране и STEM-проекти. Впечатлена от инициативата, Таня Петрова поздрави организаторите – община Варна в партньорство с Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”.

„Творете, създавайте и го правете с удоволствие”, обърна се към присъстващите варненският депутат и дългогодишен училищен директор и насърчи младите хора да развиват компетентностите си в областта на визуалното програмиране и компютърното моделиране. Таня Петрова покани трима талантливи млади програмисти и техните ръководители да посетят Народното събрание.

„Съвременният свят е на един клик разстояние от всички ни. Бъдещето е на иновативните млади хора, които с лекота боравят с новите технологии. Много скоро те ще придобият професии, за които ние днес дори не подозираме”, сподели народният представител и член на парламентарната комисия по образованието и науката.

По-късно днес Таня Петрова подкрепи и XVI благотворителна изложба-концерт, която се състоя във Фестивалния и конгресен център под наслов „И аз съм българче”. Организатор на събитието, което се проведе под патронажа на кмета Иван Портних, е Школа по изкуства „Магия-7“. Благотворителната инициатива цели да подпомогне Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в кв. „Вл. Варненчик”. Участие взеха около 200 деца - млади художници и танцьори от школата, както и  Детски хор „Ангели“ при храм „Св. Атанасий“, с диригент Евгения Григорова.

< Назад