03.03.2019

Народният представител Светлана Ангелова почете националния празник в гр. Две могили и с. Баниска

Народният представител от ГЕРБ – Русе Светлана Ангелова положи цветя след официалната церемония по повод националния празник - 3 март, която се състоя по обед в местността „Балабан дере“ край село Баниска /Община Две могили, Русенска област/. Сред официалните лица бяха още кметът на Община Две могили Божидар Борисов, общински съветници, кметът на кметство Баниска Ангелина Начева, много местни жители.

„Всяка година на 3 март ние, българите, се изправяме пред паметниците на признателността, увековечаващи подвига на на тези, които отдадоха своя живот за Освобождението на България. Трети март не е само национален празник! Той е символ на безграничния патриотизъм на борците от Априлското възтание, на саможертвата на Ботевите четници, на героизма на руските, белоруските, украински, румънски и финландски войни, на славните български опълченци, дали своя живот за нашата свобода.

Нека помним делата им и нека ги носим в сърцата си!

Нека сведем глава и се поклоним пред героите, нека си спомним за вярата и борбата. И да не забравяме, че саможертвата на нашите освободители, техния подвиг е кърваво измерение за нашето бъдеще“, каза по повод 141 години от Освобождението Светлана Ангелова. Тя подчерта, че Трети март е клетва за вярност пред идеалите на Ботев и Левски и всички онези знайни и незнайни борци, дали живота си за нашата свобода. Техният завет зарежда поколенията с чувство на дълг, на признание и гордост.

 

„Затова днес на националния ни празник ние осъзнаваме своя дълг на почит към предците, но и своята отговорност за днешния ден и бъдещето на България.

Само така като свободни и горди хора ще запазим светлия стремеж на нашите предци и ще научим децата си, да пазят историята си, да имат самочувствие, да бъдат отговорни и достойни българи!“, заяви пред множеството народният представител.

По – късно през деня Светлана Ангелова бе почетен гост при отбелязване на националния празник в Две могили. На площад „Филип Тотю“ се състоя празничен концерт и тържествено бе издигнато националното знаме. Слово по повод светлата дата държа кметът на Община Две могили Божидар Борисов. Депутатът от ГЕРБ положи цветя пред паметника на войводата и се включи и в националната инициатива „Пробуждане с хоро“, което е символ на национално единение. Община Две могили е партньор за поредна година. На хорото се хванаха още председателят на Общински съвет – Две могили, общински съветници, кметът на Община Две могили, гости и местни жители.

 

< Назад