22.06.2019

Народният представител Светлана Ангелова откри тринадесетото издание на фестивала „Еньовден“

„Еньовден се празнува от млади и стари. Наред с настроението, което създава този празник, той учи децата, възпитава ги в духа на българските традиции, за да го запазят и предадат на идните поколения”, каза народният представител от ГЕРБ  – Русе Светлана Ангелова при откриването на тринадесетото издание на фестивала „Еньовден“. Той се провежда днес в Лесопарк „Липник“.

„Еньовден е изпълнен с очарование и магия. Който рано е минал през утринната роса и е набрал билки, както много от вас, през цялата година ще бъде здрав, а ако се разболее – болестта ще мине леко. Затова пожелавам на всички в този прекрасен ден много здраве“, добави  Ангелова в приветствието си към присъстващите. Тя получи в дар красива питка и венец от билки.

На събитието присъстваха още зам. – кметът на Община Русе Наталия Кръстева, председателят на Районния кооперативен съюз – Русе Пенка Пеева, председателят на сдружение „Българската асоциация на пенсионерите“ – Русе Петинка Митева, председателят на сдружение „Българската асоциация на пенсионерите“ – Силистра Нина Илиева и др.

В събора участват над 300 самодейци от близо 20 пенсионерски клуба от Русе, Силистра и Разград. Акцент на фестивала бяха изложба от погачи, изработени лично от членове на асоциацията, както и подбрани изпълнения на народни музикални инструменти. Участниците получиха награди под формата на дипломи и сувенири.

< Назад