09.01.2019

Народният представител Пламен Нунев поздрави служителите от лечебни заведения „Медика“

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев поздрави двадесет и шест служители на лечебни заведения /ЛЗ/ „Медика“ по повод придобиването на нова професионална квалификация.

„Нека да благодарим на ръководството на ЛЗ „Медика“, че полага усилия за Вас и Вашата подготовка. Както винаги „Медика“ показват, че са иновативни, а с реализацията на този проект Вие показвате как здравната услуга трябва да бъде предоставена бързо и качествено на всеки пациент“, каза в приветственото си слово Нунев. Той подчерта, че депутатите ще продължат да подкрепят ръководството на лечебните заведения, като призова всички работещи в лечебните заведения да продължат в усъвършенстването си в професионален план.

Това стана по време на тържественото връчване на свидетелстватата за професионална квалификация на 26 дами по професии „Здравен асистент” и „Болногледач”. Управителят на лечебните заведения доц. д-р Кирил Панайотов заедно с официалния гост на събитието – Пламен Нунев, връчиха документите за придобиване на нова професия.

С цел подобряване на полаганите грижи за пациентите, помощният персонал е преминал едногодишна професионална квалификация с акценти в медицинското обслужване, медицинската психология, социалната хигиена, хигиената на храненето и др.  Обучението се реализира от лечебни заведения „Медика”, съвместно с Института по социално управление по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020".

 

< Назад