16.06.2019

Народният представител Пламен Нунев поздрави жителите на Копривец по повод празника на селото

Всички държим на този празник, за да сме заедно», каза народният представител от ГЕРБ - Русе Пламен Нунев, който поздрави днес по обед жителите на Копривец по повод празника на селото.

„Копривец се превръща в по – добро място за живеене през годините. Немалък принос за това има и кметът, който през последните години полага всички сили с вашата пълна подкрепа да се осъществяват проекти за благоустрояване. Днес Вие се радвате на обновено читалище, център и пр. придобивки. Съвсем скоро наблизо ще започне строителството на обхода на Бяла – част от магистралата Русе – Векило Търново. Това ще даде нов тласък на нашата община за развитие и благоденствие“, добави депутатът и заяви, че като народен представител помага тук да се случат положителни промени. За това съдейства екипът на кмета на Община Бяла Димитър Славов и кмета на Копривец. В отличен диалог между законодателна, изпълнителна и местна власт постепенно се осъществяват онези промени, които да насочат живота на стотиците копривчани към по – добро.

В тази връзка Пламен Нунев изтъкна, че в първия учебен ден тук ще бъде открита нова площадка за стрийт фитнес благодарение съдействието на евродепутата от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков.

«Копривец е бил, е и ще бъде. Вярвам в бъдещето на нашите населено място. Радвам се, че в Копривец вече има доста млади хора. Само за последните три години тук се родиха 15 деца – нещо, което отдавна не се беше случвало», отбеляза в словото си Емил Георгиев – кмет на Копривец. Той отправи пожелания за здраве и благополучие към всички присъстващи и ги призова заедно да работят за развитието на населеното място.

На събитието присъстваха още Атанас Ангелов, зам. – кмет на Община Бяла, който подари икона на Свети Георги на кмета Емил Георгиев, Милена Недева – кмет на Община Каспичан, Милена Пачелиева – секретар на Община Бяла, Марияна Йорданова – директор на детска градина «Пролет», Ангел Трифонов и др.

Любовта към населеното място събира вече 13 години негови жители от близо и далеч, за да се видят и го огласят с песни, хора и щастливи детски гласове.

В празника участваха с изпълнения самодейни състави от региона, ученици от Основно училище «Неофит Рилски» и детска градина «Люляк».

Събитието се състоя благодарение подкрепата на Община Бяла, кметство Копривец, Народно читалище «Св. Св. Кирил и Методий - 1922», няколко тукашни дружества и граждани.

 

< Назад