17.02.2019

Народният представител Пламен Нунев направи преглед на обекти в строеж в Бяла и Дряновец

Народният представител от ГЕРБ - Русе Пламен Нунев, кметът на Община Бяла Димитър Славов и заместник кметът Евгени Димов направиха днес преглед на обекти в строеж, намиращи се в квартал „Гара Бяла“ и в кметство Дряновец.

Те разгледаха преустройството на помещения, находящи се на втория етаж в сграда – публична общенска собственост. Тя се намира до кметството в центъра на населеното място. Там ще бъде новата детска градина. Изграждането и се наложи, тъй като старата има ограничен капацитет – само 30 деца, а в същото време раждаемостта в селото е висока и има нужда от място за още една група.

Ще бъде обособена една спалня, 2 съблекални, разливочна /храната ще се доставя от млечна кухня - "майка в град Бяла/, баня и тоалетна, голяма занималня. Отоплението на зданието ще става с котел на пелети. До сградата ще бъде изградена и нова детска площадка.

Над 50 000 лева се влагат в преустройството на бившата административна сграда.

Откриването на новата детска градина ще стане през пролетта, стана ясно днес от разговора с кмета на Дряновец Тихомир Йорданов.

По – късно депутатът, кметът с колегата му посетиха квартал „Гара Бяла“. Там започна разчистването в района на бившата детска градина на „Латекс“.

В края на юни миналата година общинските съветници в Бяла одобриха закупуването на въпросния недвижим имот на ул. „Г. С. Раковски” № 8. Той е с площ от 6 000 кв. м. заедно с построена в имота двуетажна сграда със застроена площ от 666 кв.м, обясни кметът Димитър Славов. Сумата от 29 500 лева за покупко – продажбата бе отделена от общинския бюджет, посни той.

Нунев бе запознат с плановете след реконструкцията да се обособи музейна експозиция, библиотечна част с читалня, кът за отдих.

В края на посещението Пламен Нунев оцени високо работата на местната власт за подобряване условията на живот в общината посредством изграждането на нова или ремонтиране на съществуваща инфраструктура в пълно съответствие с потребностите на жителите. Той изрази подкрепата на народните представители от ГЕРБ за изпълнение приоритетите в програмата

 

< Назад