19.10.2020

Народният представител Пламен Нунев направи преглед на инфраструктурни обекти в област Русе

Работният понеделник за народния представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев стартира днес с посещение на терен в Новград и преглед на инфраструктурни обекти. Заедно с кмета на селото Диана Копчева и с кмета на Община Ценово д-р Петър Петров бе направен преглед на стартиралия превантивен ремонт на 5-километровия път Новград - Джулюница, който ще продължи напролет с допълнителна реконструкция по пътя за Кривина.
Нунев посети и строителната площадка на “Агрола Екоинвест” - предприятие за преработване на плодове с локална пречиствателна станция. До следващото лято инвестицията на мястото на бившия бригадирски лагер трябва да е приключила успешно и да се създадат нови работни места.
Пролетта на следващата година ще е готов и паметникът-чешма на загиналите във войните, финансиран от общинския бюджет, Министерство на отбраната и лични дарения.
Народният представител посети и пенсионерите от клуб „Янтра“ в Новград с председател Димка Танева. „Благодаря на всички, които се отзоваха и поставиха въпроси, свързани най-вече с пенсионната система, с направеното до момента и това, което предстои да се случи в Новград“, заяви Нунев. В дискусията се включи и кметът на Община Ценово д-р Петров, който допълни, че започва ремонт на музея в селото, реконструирани са улици, ремонтира се залата на Социалния патронаж, а детските градини в общината вече са безплатни. Стартира и инвестиция за фотоволтаичен парк край Новград, който ще осигури нови работни места.
Народният представител от ПП ГЕРБ инспектира и продължаващия превантивен ремонт на 21-километровия път от разклона на Долапите до Червен. Алтернативният маршрут на главния път до Иваново от години беше в лошо състояние.
В същото време се поставя и временна маркировка на различни участъци по пътя Русе - Бяла, който също се реконструира основно.

< Назад