16.08.2019

Народният представител Пламен Манушев и общински съветници от ГЕРБ присъстваха на тържествата за Деня на Варна

Със Света литургия и благодарствен молебен, отслужени от митрополит Йоан в Катедралния храм „Успение Богородично“, започна празникът на Варна – Свето Успение Богородично. Тържественото издигане на знамената по традиция се състоя на площад „Св. Св. Кирил и Методий“, след което се проведе литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица, водено от кмета на Варна Иван Портних.

На церемонията присъстваха областният управител Стоян Пасев, народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ в 44-то НС Пламен Манушев, председателят на варненския местен парламент Тодор Балабанов и общински съветници от ГЕРБ. Сред официалните лица на тържествата бяха и евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов, заместник-кметове, районни кметове, дипломати, представители на ВМС и други институции, както и много граждани.

Празничният 15 август продължава с богата концертна програма. Почетни звания и отличия ще бъдат връчени от 20 ч. в Летния театър, а зарята ще започне около 23 часа, като за първи път ще бъде изстрелвана от морето.

< Назад