20.06.2017

Народният представител Петя Аврамова за втора поредна година обяви инициативата – „Книгата – мой приятел”

Народният представител Петя Аврамова за втора поредна година обяви инициативата – „Книгата – мой приятел”. Стартът ѝ бе даден по време на тържество в парка на ж.к. „Дъбника”, където бе монтирана и къщичка за книги. Тя е подарък от народния представител Петя Аврамова за всички посетители на парка.В празника се включиха деца от детските градини „Зора” и „Знаме на мира”.

„Мили деца, днешния юнски ден посвещаваме на книгата. Книгата е ваш приятел. В нея ще намерите много приключения, забавни игри, много поуки, знание и мъдрост. С помощта на вашите родители, учители, баби и дядовци вие се впускате в този свят на приключения. Днес подарявам на всички, които посещават прекрасния парк в ж.к. „Дъбника” една къщичка за книги. Вярвам, че тя ще стане любимо място на всички вас, така че освен много весели игри в този парк да може да намерите своята книжка и да прочетете вашата приказка”, каза Петя Аврамова. Тя благодари на директора на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца за съдействието при провеждане на инициативата „Книгата – мой приятел”.

„Стартирахме инициативата миналата година, тя се оказа много успешна и стана традиционна. В нея могат да се включат всички ученици от Враца. За да бъдем справедливи те са разделени в три възрастови групи  – от 7 до 10 години, от 11 до 14 години и над 14 годишна възраст. В края на ваканцията тримата най-активни читатели ще бъдат определени с помощта на директора на библиотеката Силвия Врачовска и служителите в различните отдели. За всички тях съм подготвила награди, ваучер за закупуване на книги”, допълни Петя Аврамова.

Силвия Врачовска благодари за подарената къщичка за книги и призова децата да се грижат за нея и да връщат прочетените книжки.

Петя Аврамова прочете приказката „Пепеляшка” на деца от детските градини „Зора” и „Знаме на мира”. Те от своя страна поздравиха народния представител с две любими песнички. Празникът завърши с много балони и добро настроение.

< Назад