28.11.2016

Народният представител от ГЕРБ Нели Петрова подкрепи инициативата „Щафета за живот”

Народният представител от ПП ГЕРБ Нели Петрова подкрепи инициативата „Щафета за живот”, в рамките на която в неделния следобед във Варна се състоя концерт – призив „Карай умно, искам живот!”. Събитието уважиха много граждани, както и близки на пострадали при пътнотранспортни произшествия. Сред присъстващите бяха и общинските съветници от ГЕРБ д-р Лидия Маринова, която е зам.-председател на варненския местен парламент, и Николай Малев. Заедно със семейството си каузата лично подкрепи и кметът на Девня Свилен Шитов.

Символичната щафета започна от Разград и ще продължи в Плевен. Във Варна я донесе майката на  23-годишния Никола Терзиев, който загина на място след тежка катастрофа на магистрала „Хемус”. Водачът, причинил трагичния инцидент, шофирал автомобила си с над 200 км/ч.

Вчера почернената майка Анелия Терзиева призова за толерантност на пътя. „Не е мъжество да шофираш с толкова висока скорост, нито пък да проявяваш агресия зад волана. Шофирайте разумно!”, апелира тя.

„За съжаление, почернените майки, чиито деца са изгубили живота си при катастрофи, се увеличават с всеки изминал ден! Колкото и строги да са законите, най-важно за поведението на пътя е самосъзнанието. Нека учим децата си да спазват правилата за движение и да ценят живота”, коментира варненският депутат Нели Петрова и изтъкна необходимостта да се формира отношение към безопасността на движение още в най-ранна детска възраст.

Нели Петрова пое „Щафетата за живот” и се ангажира лично да я предаде на Емилия Карабулева от Плевен – майка на прегазената в Студентски град Мариана.

Чрез концерта под наслов „Карай умно, искам живот!” своя апел за безопасно шофиране отправиха много популярни изпълнители. Организаторите събират подкрепа за каузата и чрез петиция.

Инициативата „Щафета за живот” си поставя за цел да напомни, че безопасността на пътя зависи единствено от личната ни воля и отговорност. Спазвайте ограниченията на скоростта, поставяйте предпазни колани, не шофирайте след употреба на алкохол и наркотици, не сядайте зад волана преуморени, пресичайте безопасно, пазете децата и бъдете толерантни, са само част от посланията на информационната кампания, която съпътства инициативата.

< Назад