11.07.2017

Народният представител от ГЕРБ Младен Шишков присъства на откриването на нова детска ясла в Белозем

С водосвет и "С Бог напред" отец  Петър от местния храм "Свети Георги Победоносец" даде началото тържеството по повод откриването на новата сграда към детска ясла "Синчец" в Белозем. На откриването присъстваха народният представител Младен Шишков от ГЕРБ, кметът на Раковски Павел Гуджеров, кметът на Белозем Иван Тачев, общински съветници, родители, жители на селото. Стойността на проекта е 340 000 лв. , който е изцяло финансиран от общинския бюджет и напълно завършен в рамките на 100 дни.

В новата яслена група има спалня за децата, стая за игра, кът за хранене, блок за измиване на посуда, санитарен възел и умивалня. Също така са осигурени гардеробно помещение, лекарски, методичен и административен кабинет. Към съществуващото дворно място е обособен самостоятелен ограден и озеленен двор с площадка, стационарни уреди за игра, пясъчник, катерушки, люлки и сенници. В дневната яслена група ще се приемат деца от десет месеца до 3-годишна възраст за дневен престой. За децата ще се грижат две детегледачки, медицинска сестра и педагог.

„Осъществихме настоящия проект с цел да задоволим потребностите на жителите на с. Белозем, в частност на младите семейства, поради увеличаване на раждаемостта и нарастващата нужда от нови места в детската ясла.” Това каза Младен Шишков, който е представителят на община Раковски в парламента.

"Нека не звучи силно, но днес пишем история. Наблюдаваме трайна тенденция на висока раждаемост в Белозем. Между 40 и 70 деца се раждат всяка година в селото, което продиктува тази нова сграда кацнала като птица красива. Белозем е едно добро място за живеене. Младежта е тук, защото много инвестиции се направиха и има много работа. Младите хора се чувстват спокойни и правят и деца."- с гордост заяви кметът на Белозем Иван Тачев.

"Новата яслена група ще осигури комфорт и по-добри условия за отглеждането на децата от селото. С тази нова постройка затворихме учебния цикъл в Белозем, защото всяко дете от две години до завършване на средното образование има къде да бъде посрещнато."- отбеляза кметът на Раковски Павел Гуджеров.

 

< Назад