02.10.2017

Народният представител от ГЕРБ Милена Дамянова участва в откриването на учебната година в УНСС

Народният представител от ГЕРБ-София-град и председател на парламентарната Комисия по образованието и науката Милена Дамянова взе участие днес в церемонията по откриването на новата учебна година в Университета за национално и световно стопанство в София.

Милена Дамянова се обърна към студентите с думите: „Не учете за диплома. Учете за себе си. Може да си тръгнете още сега, ако сте дошли само за диплома“.

Тя напомни на преподавателите, че тяхно задължение и професионално предизвикателство е да научат студентите да бъдат успешни. „Каквото създадете днес, това ще посрещнете утре. Посредствеността убива.", отбеляза Дамянова.

Председателят на Комисията по образованието и науката посъветва първокурсниците да не приемат нещата безкритично, да искат да получат най-доброто и най-много от своите професори и доценти. „Само така ще можете да бъдете лидери на своя живот. Няма човек, който да не може. Има хора, които не искат да могат. Сега е моментът да изберете какви ще бъдете. Не се примирявайте с невежеството. Не искайте да сте един от масата. Самият факт, че вече сте в тази аудитория, Ви прави успешни. Трябва само да продължите напред.", поощри студентите на УНСС Милена Дамянова.

< Назад