24.05.2018

Народният представител от ГЕРБ инж. Петя Аврамова с включи в тържественото честване на 24 май

Народният представител от ГЕРБ-Враца и областен координатор на партията инж. Петя Аврамова присъства на тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празникът започна с тържествено шествие с националния трибагреник, водено от ученици-отличници. Тържеството по случай 24 май продължи пред паметника на Светите братя Кирил и Методий.

„Днес е ден, в който трябва да се гордеем и да се замислим колко силни сме ние, българите. От нашите земи са корените на славянската писменост. Днес милиони хора да използват кирилицата. Затова нека бъдем родолюбиви, да пазим българския език, за да пребъде. Да пазим българските традиции и обичаи, за да пребъдем. Бъдете силни, сърцати, добри и горди. Честит празник, скъпи съграждани!“ – каза в приветственото си слово кметът на Враца Калин Каменов.

На тържеството присъстваха още областният управител Малина Николова, общински съветници и директори на културни институции.

Тържествен водосвет отслужи негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий. В знак на признателност към делото на светите братя Кирил и Методий бяха поднесени венци и цветя от името на народния представител Петя Аврамова, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и от ГЕРБ - Враца.

Празникът завърши с изпълнение на танцьорите от Представителен танцов състав „Радост” при Община Враца, с хореографи Геновева Спасова и Христо Пеевски. В навечерието на празника народният представител Петя Аврамова  изпрати поздравителен адрес до всички образователни институции в област Враца.

< Назад