10.10.2017

Народният представител от ГЕРБ Христо Грудев се срещна с жители на Садово

Народният представител от ГЕРБ-Пловдив област Христо Грудев се срещна с жители на Садово, като на откритата приемна присъства и общинският ръководител на ГЕРБ-Садово Георги Буков и общински съветници от партията.

Хората от общината споделиха, че имат проблем  с кандидатстването по европроекти, защото информацията е малко и земеделските производители не успяват да се класират за евросредства. Жител на село Милево поиска от д-р Грудев съдействие за кандидатстване по мярка 6.4. Народният представител уточни, че мярка 6.4 ще бъде една от най-атрактивните схеми, които ще подпомагат бизнес от всеки тип, но не и земеделие през 2017-та година. Важно е да се отбележи, че мярката не e насочена към стартиране на бизнес. Мярката ще отвори за прием през декември 2017-та год. По думите на Грудев шанс имат проектите, които са насочени към производство и туризъм, подадени от кандидати, които притежават опит или образование в сферата и чиито фирми съществуват от минимум 3 години.

Съветниците от ГЕРБ пък поискаха от народния представител информация за безвъзмездното придобиване на пустеещи военни обекти на територията на общината. Христо Грудев обеща да проучи възможността това да се случи и да даде отговор на следващата приемна. По време на срещата бе обсъдено и предложението на съветниците за кандидатстване по ПУДООС за озеленяване и осветление на площадните пространства в населените места в общината.

< Назад