21.07.2017

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева участва в среща със зам.-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевградска област Даниела Савеклиева участва в съвместна среща на заместник-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен с представители на комисиите по икономическа политика и туризъм, по отбрана и по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Срещата се проведе в Народното събрание.

По време на нея бяха коментирани въпроси по общата европейска отбрана, политиката за малките и средни предприятия, улесняването на достъпа до финансиране за тях, като и подпомагането на интернационализацията и достъпа до пазари и др.

„В рамките на предстоящото Председателство на Съвета на ЕС, България ще работи за подготовката на Обща стратегия за индустриална политика на ЕС. Ще се стремим и към приемане на Стратегията по време на българското председателство през 2018 г. в съответствие с приетите Заключения на последното заседание на Съвета по конкурентоспособност от 29 май 2017 г. Създаването на рамка за развитие на индустрията ще даде възможност за обединяване на всички политики и финансови инструменти с фокус към индустрията, по-гъвкава политика на ЕС и успешно позициониране на европейската индустрия, съобразено с конкурентните предизвикателства на глобалната икономика”, коментира зам.-председателят на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Даниела Савеклиева.

Тя уточни, че българските малки и средни предприятия ще се възползват от Инвестиционния план на Европа, получавайки допълнително 20 млн. евро под формата на гаранции за следващите три години. „Споразумението ще даде тласък на тези предприятия да продължат напред с плановете си, да се развиват, да прилагат иновации и да създават работни места”, каза още Савеклиева.

 

< Назад