13.12.2019

Народният представител Георги Марков представи книгата си за Виктор Орбан в Разград

Народният представител от ГЕРБ Георги Марков представи книгата си „Феноменът Виктор Орбан” пред разградска публика. Трудът на бившия конституционен съдия представя целия политическия път на унгарския премиер Орбан.

„Намираме се в навечерието на 30-ата годишнина от 14 декември 1989 година, когато член първи на Конституцията бе отменен. Оттогава партията не е държавата и държавата не е партията. Оттогава живеем в демокрация и мислим, говорим и избираме свободно”, каза домакинът на събитието и депутат Десислава Атанасова пред присъстващите.

„Преди 30 години десетки хиляди граждани в столицата, неорганизирано, обградиха парламента и скандираха „Долу член първи!” и „Долу БКП!”. Стана ясно, че няма да има перестройка, а демокрация’, разказа Марков пред множеството в залата.

Голям интерес предизвика и книгата му „Феноменът Виктор Орбан”. „Считам, че е феноменално да участваш в десидентските години в антикомунистическо движение и 30 години по-късно да си непрекъснато избиран за народен представител – точно 8 пъти. Орбан е човекът, който през 1989 г. публично призовава съветските танкове да напуснат Унгария”, обясни Марков. По думите му Орбан е направил чудеса в социалната политика, давайки по 33 000 евро за трето дете и 6 години отпуск по майчинство. „В резултат страната се сдоби с един милион нови унгарски граждани. Орбан направи Унгария едно от най-сигурните места за живеене в Европа“, изтъкна Марков.

На събитието присъстваха областният координатор на ГЕРБ-Разград Валентин Василев, общински съветници и членове на партията от цялата област, както и приятели на Георги Марков.

 

 

< Назад