17.05.2017

Народният представител Емил Христов се срещна с ръководството на КТ „Подкрепа“ към „Мини Марица-изток“

Стабилността в сектор „Енергетика“ е от ключово значение за родната икономика и за старозагорски регион. Това каза Емил Христов, народен представител и общински ръководител на партията в Стара Загора при срещата си с представители на Регионалния съюз на КТ „Подкрепа“ и синдиката към „Мини Марица – изток“.
„Вие стоите зад интересите на местните енергийни дружества и може да разчитате на подкрепа от наша страна”, подчерта Емил Христов. Според него, това, че нито един депутат от старозагорски регион не е в парламентарната енергийна комисия не трябва да ги притеснява. „Това не означава, че няма да участваме активно в работата й. Депутатите от ГЕРБ Стара Загора ще присъстват на всички ключови заседания на енергийната комисия, ще защитаваме интересите на региона“, категоричен бе той.    
Предстои много работа, за да се успокои секторът по отношение на т.н. дерогация за България на Референтния документ на Европейската комисия, посочиха синдикалистите. Според тях синдикатът ще стартира процедура за ясна политическа воля и бърза реакция от страна на българското правителство и конкретно на Министерство на околната среда и водите, за да бъде гарантирано спокойствието в сектора. Браншовият съвет към Министерство на енергетиката, на експертно ниво, да изготви максимално бързо мотивите относно дерогацията и те да бъдат представени в Брюксел, поискаха синдикалистите.  
По време на разговорите от КТ „Подрепа“ към „Мини Марица - изток“ подчертаха, че през последната тежка зима се е доказало категорично, че без въгледобивното дружество не може да съществува стабилна българска енергетика.
На срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани с цената на въглищата и състоянието на тежкото минно оборудване. Емил Христов и представителите на КТ „Подкрепа“ се договориха за поредица от срещи с депутатите от ГЕРБ през следващите месеци.

< Назад