17.09.2018

Народният представител д-р Георги Станков откри учебната година в НУ “Христо Ботев“ в Любимец

Депутатът от ГЕРБ-Хасково д-р Георги Станков откри новата учебна година в НУ “Христо.Ботев“ в родния си град Любимец. Стотици деца, учители и родители с трепет  изпратиха към класните стаи най-малките ученици.

Първокласниците получиха първите си буквари и много пожелания за успехи в училище. „Учебната година започва на един от най-красивите християнски празници - деня на Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. Затова се обръщам към Вас, уважаеми преподаватели,  бъдете мъдри, добри и с любов обучавайте децата ни. Вие, скъпи родители, с вяра и надежда доверете Вашите деца на тези изключително отдадени на професията си преподаватели. И не на последно място, Вие, скъпи деца, влезте в класните стаи, водени от любопитство, нетърпение и много надежда“, каза в приветствието си д-р Георги Станков. Той подчерта, че образованието е основен приоритет за правителството, а Министерството на образованието все по-успешно се справя със задачата да привлече все повече деца в класните стаи.

„Тук, в Любимец, това се случва и резултатите са много добри. Защото общината, родителите, директорите и учителите работите заедно. Защото за българина образованието винаги е било общо дело.  А за нашата държава днес – основен приоритет“, заяви д-р Георги Станков.

 

 

 

< Назад