14.01.2021

Народният представител д-р Александров призова колегите си и гражданите да се ваксинират, за да се справим по-бързо с пандемията

Благодарение на навременните и адекватни правителствени мерки България излезе от черната класация по смъртност от Covid -19. През последните 7 дни се регистрира траен спад на броя на заразените и починали, а имунизацията се очаква да даде още по-добри резултати в борбата с инфекцията.

Ваксина срещу Covid -19 си постави и народният представител д-р Александър Александров. Депутатът, който не е спирал да работи като лекар -специалист по УНГ, се записа за имунизация и изчака реда си, съгласно установените правила. Д-р Александров призова и колегите си, и гражданите да сторят същото, за да се справим по-бързо с пандемията.

Парламентарната група на ГЕРБ взе участие в провежданите от държавния глава консултации преди предстоящия вот за Народно събрание. Още преди два дни от ГЕРБ обявиха, че имат готов законопроект, който да гарантира правото на глас на всеки български гражданин. Управляващата партия е готова да направи промени в законодателството, за да може гражданите, поставени под карантина, да упражнят конституционното си право на глас чрез подвижна избирателна кутия, като членовете на секционните комисии да бъдат ваксинирани, ако желаят.

Д-р Александров заяви, че избирателните права на всички български граждани ще бъдат спазени, а изборите ще бъдат проведени по най-удачния в ситуацията на пандемията начин. Той не скри увереността си, че ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила.

< Назад