21.05.2016

Народния представител от ПП ГЕРБ Валентин Радев се срещна с ръководството на район „Искър“ по повод 24-ти май

Народният представител от ПП ГЕРБ Валентин Радев се срещна в навечерието на Деня на славянската писменост и култура 24 май с ръководството на район „Искър“, за да се запознае с работата на района в областта и обсъди съвместни инициативи в областта на образованието и работата с децата и младите хора.

„Желанието да се учи и интересът към науката е важно да бъдат развивани, подкрепяни и стимулирани. Като човек, професионално свързан със сферата на научните изследвания, за мен е интересно да познавам постиженията на учениците от района в различни олимпиади, конкурси, състезания“, сподели доц. д-р Валентин Радев. Той заяви готовността и желанието си за подкрепа на събития, свързани с развитие на научните интереси на учениците, организиране на срещи с представители на научната общност от различни сфери на знанието.

Кметът Ивайло Цеков, излъчен от ПП ГЕРБ,информира за постигнатите положителни резултати в района в добро взаимодействие и работа с ръководствата на училищата и детските заведения и клубовете на инвалида и пенсионера. Резултат от съвместната работа на Столичен общински съвет, Столична община и район „Искър“ е същественият напредък за преодоляване на нуждата от места в детските градини в района. През последните години с изграденитеразширения към  ОДЗ № 13, ОДЗ № 77, ОДЗ № 85 и нова детска градина ЦДГ № 21 в с. Бусманци в район „Искър“  са създадени условия за разкриване нови 10 групи.Обновени са и част от съществуващите сгради на детски заведения в района, с което за над 700 деца са подобрени условията за тяхното отглеждане.

Зам.-кметът с ресор „Образование, култура и социални дейности“ доц. д-р Петър Моллов акцентира върху усилията и добрите резултати от работата на районното ръководство за създаване на достъпност на средата за учениците с двигателни проблеми от района. В три от училищата в района - 68 СОУ, 163 ОУ  и 108 СОУ са изградени и се поддържат със съдействието на районната администрация асансьорни системи и подемници за деца с двигателни проблеми. Д-р Моллов информира, че изградена и с подкрепата на дарение от ПП ГЕРБ аудио-видеосистема за обучение на ученик с нарушена двигателна способност в 108 СОУ функционира успешно и създава много добри възможности за неговото обучение. Допълнителни възможности за грижа за тези деца районът създава с работата по спечеления проект „Хиляди истории и една мечта“ за функциониране на Дневен център за почасови социални услуги.

По информация на зам.-кмета с ресор „Инженерна инфраструктура“ Томислав Назърски, в съответствие с приоритетите в програмата на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, в момента в района се изпълняват ремонти за подобряване състоянието на уличната мрежа, изграждането на нови тротоари както на подходи към училища и детски градини в района, така и на пешеходни връзки към спирки на градския транспорт и вътрешноквартални улици.

Народният представител от ПП ГЕРБ Валентин Радев предаде чрез кмета на района своите поздравления за празника на българската азбука 24-ти май към учениците и учителите от училищата и детските заведения в район „Искър“. „Всичко, което ние с вас правим, има голямата и важна цел нашите деца и млади хора да усещат подкрепата ни като представители на отделните видове власт за тяхното обучение, за духовното им развитие, за научните и творческите им търсения, за амбициозните им желания за растеж в науката и кариерно развитие. И да не забравяме спорта. Трябва да работим и по тази тема в нашия район, за да са не само умни, но и здрави нашите деца“, каза Валентин Радев.

 

< Назад