12.05.2019

Народните представители от ГЕРБ поздравиха жителите на Две могили по повод празника на града

Днес, близо половин век след обявяването на Две могили за град, можете да се гордеете с постигнатите резултати. в административното обслужване, в работата по подобряване на инфраструктурата, в активността ни за развитието на здравеопазването, младежките дейности, туризма и спорта, в предоставянето на повече и по-качествени социални услуги”, каза днес народният представител Светлана Ангелова, която заедно с колегата си Андриан Райков поздрави жителите на Две могили. Събитието в летния театър на града бе уважено от заместник – областния управител Валентин Колев, председателя на местния общински съвет, общински съветници, гости от побратимени общини от Румъния, кметове на общини от Русенска област, кметове на кметства и др. официални лица.

«През този управленски мандат кметът Божидар Борисов и неговият екип направиха много за превръщането на общината в по – добро място за живеене. Това става и в момента чрез пълна рехабилитация на участъци от общинската пътна мрежа за над 5 млн. лева с финансиране от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Показателна е грижата на администрацията за подобряване условията в образователните и културни институции в целия регион. Пример за това са ремонтът на културния дом в Помен и детската градина «Първи юни» в село Баниска по програма «Красива България». Тук вече работи успешно първото социално предприятие в Русенска област - «Хартиен свят», подчерта г-жа Ангелова. Тя отбеляза, че постоянно се развива патронажната грижа и предоставянето на редица разнообразни услуги за възрастните хора в неравностойно положение

Ангелова изтъкна, че през отминалите години местната власт в лицето на кмета и общинската администрация, общинският съвет, граждани, институции и бизнес, работиха усилено, водени от общата цел – успешното развитие на общината. Тя изрази своята подкрепа и насърчи сътрудничеството, което трябва да продължи и в бъдеще за добруването на хилядите жители на Община Две могили.

Нашите усилия трябва да бъдат насочени да има млади хора, деца, училища и детски градини, да има бизнес и да има работа, за да може това прекрасно място Две могили да стане още по – привлекателно за живот, очерта основните приоритети в работата си кметът на Община Две могили Божидар Борисов.

Той призова своите съграждани да бъдат настроени позитивно и да го подкрепят в осъществяването на проектите, които ще променят към по – добро Две могили.

Празникът продължи с голям концерт е завърши с пищна заря.

 

 

 

 

< Назад