08.01.2019

Народните представители от ГЕРБ-Бургас присъстваха на първата копка за модернизиране на пречиствателната станция на Приморско

Народните представители Димитър Бойчев и Ивелина Василева направиха символична първа копка за модернизиране на пречиствателната станция на Приморско и района. Събитието бе открито от кмета на общината Димитър Германов, в него взеха участие зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на ВиК-Бургас Ганчо Тенев, представители на общинската администрация.

Проект „Интегриран инвестиционен проект във водния сектор на агломерация Приморско-Китен“, е финансиран от Оперативна програма „Околна среда“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Срокът му се изпълнение е 36 месеца.

„Това е добър пример за успешно взаимодействие между държавната и местна власт. Реконструкцията ще даде възможност да се поеме натоварването през летния сезон, което е 10 пъти по-голямо от обичайното. Качеството на живот ще се повиши за 55 хил. жители, които допълнително ще имат достъп до подобрено пречистване на водите. Община Приморско има нужния капацитет, вярвам, че успешният екип на кмета Димитър Германов ще съблюдава стриктно за качественото изпълнение на дейностите“, коментира по време на пресконференция след събитоето Ивелина Василева, която е и председател на парламентарната екокомисия.

Проектът е на стойност над 22 млн. лв. като по време на реконструкцията съществуващата до този момент пречиствателна станция, строена през далечната 1974 г., няма да прекъсне работата си.

 

< Назад