25.10.2016

Народните представители Даниела Савеклиева, Георги Андонов и заместник-министър Николай Нанков откриха първите санирани блокове в Гоце Делчев

Народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева и Георги Андонов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството  Николай Нанков, заедно с кмета на Гоце Делчев Владимир Москов прерязаха лентата на първите два санирани блока в Гоце Делчев. Жилищните сгради са обновени по Националната програма за енергийна ефективност, за чието изпълнение е осигурено от правителството 100 % финансиране.

 

Вече осем жилищни сгради в Гоце Делчев са обновени по програмата, а други над 30 са подали заявления и очакват да получат финансиране през следващата година. Живеещите в санираните по програмата блокове изразиха своята благодарност към правителството за помощта, която получават за обновените си домове.

 

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че програмата ще продължи и през следващите години, като за 2017г. се очаква парламентът да одобри нови 1 млрд. лева. „Няма друга програма като тази, която да е толкова социална и да има такъв ефект за хората”,  каза Нанков.

 

„Правителството на ГЕРБ показа, че не дели общините, а работи в интерес на всички граждани”, подчерта при откриването народният представител Даниела Савеклиева.

"В Гоце Делчев може да се види много добър модел на държавничество, при който са загърбени политическите пристрастия. Много хора не вярваха, че без пари може да се санират жилищни сгради, но това вече е факт и жителите на града могат да усетят положителния ефект от програмата за саниране, не само защото сградите, в които живеят са по-красиви, а всяко домакинство ще усети ползите и при по-ниските сметки за електроенергия, които ще започнат да плащат тази зима” , каза Георги Андонов.

< Назад