10.06.2016

Народни представители от ГЕРБ поздравиха „Носителите на просвета”, отличени от Националното представителство на студентските съвети

Варненските народни представители от ПП ГЕРБ Даниела Панайотова и Нели Петрова бяха сред официалните лица на награждаването на победителите в конкурса „Носители на просвета 2016”. Заедно с парламентарните си колеги Георг Георгиев и Иван Миховски те бяха гости на тържественото събитие, което Националното представителство на студентските съвети организира за четвърта поредна година, и поздравиха отличените.

Сред наградените бе и д-р Емилия Милкова, директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна. Тя беше удостоена с приза за постоянството, с което работи за развитието на варненската библиотека, както и за амбициозния проект за строителство нова сграда, където варненци не само да ползват книгите в богатия библиотечен фонд, но и дигиталните материали и услуги, които ще го обновят. Предвижда се модерната библиотека да бъде изцяло завършена до 2020 г. Д-р Милкова благодари за подкрепата на колегите си в библиотеката, на екипа на община Варна и лично на кмета Иван Портних, които са работили в синхрон с представители на министерствата, за да се стигне до одобрението на проекта и внасянето на необходимата документация за ПУП на сградата.

В разговор на депутатите с представители на РБ „Пенчо Славейков” бяха набелязани различни аспекти на библиотечната дейност, които ще бъдат обсъдени в рамките на предстояща среща, за да залегнат в конкретни законодателни инициативи.

< Назад