09.06.2019

Народни представители от ГЕРБ поздравиха жителите на Ветрино за празника на общината

Народните представители от Парламентарната група на ГЕРБ Таня Петрова, Нели Петрова и Емилия Милкова бяха сред официалните гости на празника, с който община Ветрино отбеляза 40 години от създаването си.

Тържеството започна с водосвет, който бе отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. На церемонията присъстваха кметовете на Девня, Дългопол, Каспичан, общински съветници, представители на местни и държавни институции, множество граждани.

„Изразявам своята признателност към всички, които с труда си утвърждават Ветрино като българска община с изявени традиции. Нека заедно да отстояваме интересите й! Нека все така с достойнство и мъдрост да работим за авторитета на нашата община, за превръщането й в предпочитано място за живот, в приветлив и гостоприемен дом не само за нас, но и за нашите деца”, каза в приветствието си кметът на Ветрино д-р Димитър Димитров. „В съвременния свят няма големи и малки общини, а общини с големи и малки амбиции. Наш дълг е да запазим наследеното, да умножим направеното в днешно време и да го предадем на идните поколения”, изтъкна още кметът.

„Ветрино се развива и е хубаво, че кметът Димитър Димитров и екипът му усещат Вашата подкрепа – нещата се случват, когато всички обединят усилията си, за да вървят уверено напред”, заяви в обръщението си към присъстващите варненският народен представител Емилия Милкова. По думите й във Ветрино има силен дух, традицията е жива и ще бъде пренесена във времето. „Бъдете здрави и успешни и мечтайте смело, защото колкото по-големи са мечтите Ви, толкова повече ще постигате”, пожела от името на парламентарните си колеги депутатът от ГЕРБ Емилия Милкова.

Празникът, започнал в събота вечерта, ще продължи и днес с богата концертна програма, в която ще се включат и съставите към читалищата и пенсионерските клубове, както и малките таланти от детските градини в общината.

 

< Назад