15.07.2014

Народни представители от ГЕРБ: Новоназначен директор във ВиК – Стара Загора започва нови масови уволнения

За нови масови уволнения в държавното дружество ВиК – Стара Загора, десетина дни след назначаването на новия директор Мирослав Желев, алармираха на пресконфоренция днес народните представители от ГЕРБ Пламен Йорданов и д-р Кирил Добрев.

„Само за няколко дни откакто заема поста, новоназначеният директор е подготвил заповедите за уволнение на шестима служители заемащи ръководни длъжности, което със сигурност ще доведе до сътресение в сектора и проблеми”, заяви Пламен Йорданов. „Тези хора са с дългогодишен опит и не са назначени нито при управлението на БСП днес, нито при ГЕРБ. Ние питаме и държим да получим отговор на въпроса, защо беше освободен от поста инж. Радостин Миланов, който също е назначение на настоящите управляващи? Не се е справял с работата и трябва да се замете лошото управление на дружеството? Или е станал неудобен и сега е жертва на сътресенията между различните групи в управляващите в момента партии”, попита Йорданов.

„Отговор на всички тези въпроси, за скандалите във ВиК сектора в Стара Загора, ни дължи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, за което и ще я попитаме”, подчерта д-р Кирил Добрев. Той допълни, че ако причина за освобождаването на предишния директор е несправяне със задачите, то тези които са го предложили трябва да понесат политическата и институционална отговорност.


< Назад