23.09.2017

Народни представители и евродепутатът Владимир Уручев се включиха в честванията по повод Деня на Независимостта във Враца

Народните представители от ГЕРБ–Враца инж. Петя Аврамова, Красен Кръстев и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев бяха сред официалните гости на отбелязването на 109-тата година от обявяването Независимостта на България.

Тържеството на пл. „Христо Ботев” започна с издигането на национални флаг и камбанен звън, оповестяващ Независимостта на България. „Днес България е пълноправен член на Европейския съюз, стояща на прага на своето първо председателство. Повече от всякога сме убедени, че всичко постигнато е стъпило здраво на устоите на историческата ни давност. В този ден се прекланяме пред мъжеството на онези ярки и доблестни български държавници, подписали и провъзгласили Манифеста от 1908 година, който гласи „Да живее свободна и независима България“, каза в словото си областният управител Малина Николова.

Благодарствен молебен и водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий.

На тържественото честване присъстваха още кметът на Община Враца Калин Каменов, председателят на Общинския съвет Румен Антов, зам.-кметът Мария Попова, зам.-областният управител Мирослав Комитски, общински съветници, ученици и граждани.

В знак на признателност и преклонение пред подвига и героизма на падналите за свободата и независимостта на България, на паметника на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя.

Празничната програма продължи с празничен концерт на Представителен танцов състав „Мездра“. Участие в церемонията за отбелязване на 109-тата годишнина от Независимостта на България взеха Духов оркестър към Народно читалище „Развитие – 1869“, представителни роти на военно формирование 54 990 – Враца и Трио „Тенорите“.

< Назад