04.03.2020

Над 400 души от областта са посетили Народното събрание по покана на депутата Станислава Стоянова

Наскоро приетите промени в Закона за висшето образование бяха сред обсъжданите теми по време на приемната за жители на Свищов, която проведе депутатът Станислава Стоянова. Промените са насочени към практическата реализация на младите хора от академичните институции. Това обясни народният представител от ГЕРБ и член на парламентарната комисия по образование и наука и на комисията по земеделие. В рамките на поредния си приемен ден Станислава Стоянова разговаря и с възпитаници на Стопанската академия.

Държавна гаранция за нови студентски кредити, в размер на 50 милиона лева, прие миналата седмица Министерският съвет, съобщи на събеседниците си депутатът д-р Стоянова, която е главен асистент от свищовския ВУЗ. По този начин и съобразно Закона за кредитиране на студенти и докторанти държавата оказва финансова подкрепа, като гарантира главниците и лихвите по кредитните задължения. Отпуснатите и през предходните години кредити на студенти и докторанти са гарантирани от държавата до тяхното пълно погасяване, обясни Станислава Стоянова. Студентските кредити правят висшето образование по-достъпно, единодушни бяха присъстващите.

При поредната приемна на Стоянова бе спазена традицията, на срещите да присъства и представител на местната власт. Заедно с депутата, на разположение на гражданите бе председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов. Десетки жители поставиха пред двамата въпроси от частен характер, както и такива, свързани с инфраструктурни обекти. Хората отбелязаха, че през последните години са осъществени редица инфраструктурни подобрения и инвестиции във всяко едно населено място на територията на Община Свищов и се надяват работата да продължава с все същите темпове.

Още една свищовска посетителска група ще разгледа Народното събрание по покана на Станислава Стоянова, стана ясно по време на приемната. В следващите дни пък предстои великотърновски ученици да посетят парламента, а в идните два месеца Стоянова ще заведе в НС още близо 100 човека. Депутатът отчете пред гражданите, че над 400 души от областта са посетили парламента по нейна покана. „Радвам се, че успях да организирам толкова много посещения, за да могат всички тези хора, предимно младежи, да се докоснат до историята и практиката на българския парламентаризъм, да усетят духа на законотворческия процес“, коментира Станислава Стоянова.

В Свищов народният представител и председателят на Общинския съвет проведоха среща и с представители на местния бизнес, с които обсъдиха актуални въпроси, свързани с локални и централни политики.

Изнесените приемни за жители на област Велико Търново, които Станислава Стоянова провежда ще продължат, като за тази пролет депутатът от най-голямата парламентарна група планира да посети всяко едно от 15-те населени места в Община Свищов. От началото на мандата си Стоянова е провела повече от 35 официални приемни за граждани, редовно провежда тематични срещи със съсловия, гилдии и организации по места.

 

 

< Назад