11.01.2020

Младежите от ГЕРБ-София се срещнаха районните кметове на „Възраждане“ и „Сердика“

Младежите от ГЕРБ-София проведоха среща с районните кметове на „Възраждане“ – Савина Савова и „Сердика“ – Тодор Кръстев. На нея присъства председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев и представители на структурата.

Савина Савова и Тодор Кръстев разговаряха с младежите за работата на районните администрации, за отговорностите и задълженията на районните кметове. Според кмета на район „Възраждане“ комуникацията с хората е едно от най-важните неща в тяхната работа. „Важни са приоритетите, както и работата на кмета в посока подобряване на условията за живот в конкретния район. Ние много внимателно следим и изпълняваме своята програма, последователно следваме своята политика“, каза Савова. Тя подчерта, че местната власт е тази, която е най-близко до хората.

Пред МГЕРБ-София Савова представи част от реализираните многобройни проекти на територията на района и сподели какви са предизвикателствата, с които се сблъсква в своята работа. „Районът се превръща в атрактивна туристическа дестинация. Обръщаме специално внимание към сградите - паметници на културата“, сподели Савина Савова.

Кметът на район „Сердика“ Тодор Кръстев изтъкна, че се старае да поддържа ежедневна връзка с гражданите и да чува техните желания. „Всеки квартал си има специфика и проблеми и ние трябва да сме наясно с тях. Ежедневно работим, за да подобрим живота на гражданите“, добави Кръстев. Той обясни, че са поставени камери за видеонаблюдение в района. Според него “Сердика” може да се превърне в интересен за инвеститорите район, а един от приоритетите му е връзката със Северната скоростна тангента.

 

< Назад