10.03.2019

Младежите от ГЕРБ-Перник се включиха в шествие по повод Деня на спасението на българските евреи

Представители на Младежката организация на ГЕРБ-Перник се включиха в Шествие на толерантността и единението на българския народ „Заедно за България. Заедно за Европа“ по повод Деня на спасението на българските евреи.

"Спасяването на българските евреи е  събитие, което олицетворява единението на българското общество и демонстрира силата, която то притежава в съдбоносни моменти, оставяйки трайна следа в Европейската и световна история", сподели областният координатор на МГЕРБ-Перник Александър Александров."Днес можем единствено да се гордеем, защото българските граждани извършват еинот от най- хуманните и дръзки актове не само в българската,  но и в световната и в европейската история", заяви кметът на най-големия пернишки квартал инж. Емил Костадинов.

Маршрутът започна с минута мълчание пред Паметника на Незнайния войн. Младите хора от дадоха почит и на българските митрополити пред Синодалната палата, както и българските народни представители на 25-то НС и  хилядите интелектуалци и общественици, активно участвали в съпротивата срещу депортирането на българските евреи през Втората световна война.

В церемонията участие взеха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, президентът на Световния еврейски конгрес Н. Пр. Роналд С. Лаудер, посланикът на Израел в България Н. Пр. Ирит Лилиан и председателят на Организацията на евреите в България „Шалом“ доц. д-р Александър Оскар.

< Назад