21.01.2019

Младежите от ГЕРБ-Хасково зарадваха акушерките и студентите от Медицинския колеж в града

Младежите от ГЕРБ-Хасково изненадаха приятно преподавателите и студентите в Медицинския колеж в Хасково по повод 21 януари - Ден на родилната помощ. Освен с цветя, сувенири и лакомства, празнуващите днес медицински специалисти бяха трогнати от гостуването на бебета, родени в техните ръце. Малките Белослава, Барис и Марти са родени в Хасковското АГО и са проплакали за първи път в ръцете на акушерките, които преподават в Колежа и работят в отделението.

„В Хасково се обучават около 100 акушерки. Ние празнуваме днес, но досега никой не е идвал, за да ни честити празника и то по този мил начин“, каза заместник-директорът на филиал Хасково Таня Паскалева. Ръководителят на специалност „Акушерка“ Дарина Иванова и нейните колежки Анка Несторова и Теодора Николова разказаха за своята професия, за отговорността да бъдеш акушерка и за още по-сериозната отговорност да обучаваш акушерки. Те припомниха и факта, че филиалът на Тракийския университет в Хасково е възстановен и работи, благодарение на усилията на ГЕРБ и на бившия депутат Фани Христова.

За да спазят традицията, акушерите изпълниха традиционния на Бабинден ритуал: най-младата майка - студентката Хазел Енвер поля на акушерката Дарина Иванова, в чиито ръце са проплакали за първи път стотици бебета.

По-късно членовете на МГЕРБ посетиха и АГО-Хасково с подаръци и думи на благодарност. През миналата 2018 година в младежката структура на ГЕРБ в Хасково се родиха  5 бебета.  Първото бебе за МГЕРБ през 2019 година се роди на 2 януари - това е малката Тея.

 

< Назад