14.04.2019

Министърът на образованието и народните представители от ГЕРБ-Русе ще посетят Русе и Ветово

 

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и народните представители от ГЕРБ-Русе ще посетят на 15 април 2019 година /понеделник/ общините Русе и Ветово.

В 9 часа министърът ще посети фабрика на „Каолин“ в град Ветово, за да се запознае с практическото приложение на дуалното образование.

В 11 часа министър Вълчев и депутатите заедно с кмета на Община Русе Пламен Стоилов и неговият екип ще откриятобновената сграда на ЦДГ „Пинокио 2“, намираща се на ул. „Димчо Дебелянов“ №78. Така приключва етап от изпълнението на проект „Ремонт на пет общински учебни заведения в град Русе, включително прилежащите им дворни пространства“, осъществен с европейско финансиране.

От 13 часа ще бъде извършен преглед на ремонтните дейности в СУ „Христо Ботев“, които се извършват в рамките на същия проект.

В 14 часа в Ректората ще се проведе среща на министъра и народните представители с академичното ръководство на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

В 15.30 часа Красимир Вълчев ще открие дванадесетата национална конференция „Водим бъдещето за ръка“ с участието на над 200 учители от цялата страна. Тя ще се състои в Канев център.

В 17.30 часа в зала „Европа“ на Доходното здание министър Вълчев ще се включи в гражданския диалог „Европа в нашият дом“ на тема образование.

 

 

< Назад