20.10.2019

Министър Красен Кралев: Ще инвестираме в нови зали за бокс и вдигане на тежести в Русе

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Русе днес. Заедно с кандидата за кмет на Община Русе Диана Иванова, с областния координатор и народен представител Пламен Нунев и общинския ръководител Росен Даскалов, той се срещна с шампиони и треньори по бокс в залата на боксов клуб „Русе“, която предстои да бъде обновена със средства, осигурени от Министерството на спорта. Изпълнителният директор на клуба Илия Сяров връчи на министър Кралев статуетка – боксова ръкавица за принос към развитието на спорта. В залата по бокс присъстваха още известните русенски шампиони Анелия Нунева, Любомир Ганев, Евгени Игнатов и Филип Виденов.
Министър Кралев инспектира и откри официално ремонтираното общежитие и Спортното училище на стойност над 3 млн. лева, както и разгледа новия Център по безопасно шофиране в Двора на бившата гимназия по зърнопреработване.
В спортен комплекс "Ялта", Кралев се запозна с условията за тренировки на залата на Тежкоатлетически спортен клуб "Русе" и посрещна европейския шампион по вдигане на тежести при юношите Ангел Русев. Министърът на младежта и спорта се ангажира да съдейства и да се осигури финансиране, с което да бъде направен основен ремонт на залата по щанги.

< Назад