20.12.2017

Милена Дамяновa /ГЕРБ/ на церемонията „Студент на годината": Не се примирявайте и приемайте предизвикателствата

Председателят на Комисията по образованието и науката в Народното събрание и депутат от ГЕРБ Милена Дамянова връчи наградата „Студент на годината" на Симеон Ганчев от Великотърновския университет в категорията „Хуманитарни науки". Симеон е студент в магистърската програма „Конферентен превод с немски и английски език". Той има редица публикации във водещи международни научни списания. Симеон получи и специална награда от Комисията, която му беше връчена от Милена Дамянова на официалната церемония за „Студент на годината" в Народен театър „Иван Вазов".

„Номинацията за студент на годината е безспорен успех. Това е награда за упорит труд,  признание за таланта и за способностите ви. Поздравявам всеки от вас!", каза в приветствието си  към студентите Дамянова.
„Да си номиниран или да си спечелил приза „Студент на  годината" не е достатъчно. Това е вашата сериозна заявка за отговорност към вас самите като успешни личности и към цялото общество. Заявка, че вие ще сте лидерите на своето и на нашето бъдеще. Не се примирявайте и приемайте предизвикателствата. Бъдете такива, каквито сте сега в тази зала – успешни и изпълнени с надежда и сили за добри дела. Само така вашият успех днес ще бъде успех и утре! Не искайте да сте един от многото! Останете си неповторими-такива, каквито сте сега. Не чакайте, а вървете! Ако трябва тичайте, за да постигнете това, което искате! И никога не забравяйте тази искра, която ви запали, така че днес да сте в тази зала и да чувате нашите аплодисменти", подчерта в словото си председателят на парламентарната Комисия по образованието и науката.

Церемонията „Студент на годината" се организира за 11-ти пореден път от Националното представителство на студентските съвети и е под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.  Сред официалните лица бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на София Йорданка Фандъкова, депутати, зам.-министри и ректори на висши училища от цялата страна.  Основната цел на събитието е да отличи най-добрите от най-добрите студенти в областта на науката, изкуството, спорта и военното дело.

Големият приз „Студент на годината 2017" получи Анна Мария Атанасова от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски".


< Назад