24.06.2020

МГЕРБ-Видин проведе областно събрание

Младежката организация на ГЕРБ във Видинска област  проведе областно събрание, в което участваха млади хора от всички 11 общини. На събранието присъства областният координатор на  партията и народен представител Владимир Тошев.

Областното събрание на младежката организация номинира  свои представители за членове на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ за предстоящото на 5 юли Общо събрание на младежката структура, което ще се проведе в София. Номинирани бяха двама младежи от организацията във Видин- Стефан Ванчев и Емил Емилов, кандидатурите на които бяха единодушно подкрепени от присъстващите.

Областинят координатор Владимир Тошев  поздрави присъстващите младежи.  Той ги призова да са единни, уверени в себе си и убежденията си. Посъветва младежите да използват времето за образование, което никога не е достатъчно.

Областният координатор на МГЕРБ-Видин Николай Иванов направи анализ на дейността на структурата. Отчетено бе, че поради ограничителните мерки, свързани с епидемията от коронавирус, има застой в дейността на структурите по общини.

Младите хора обсъдиха  организационни въпроси, дискутираха предложения за промени в Правилника на организацията и дейността на Младежката организация на ГЕРБ и актуалната политическа обстановка в страната.

ПРОТОКОЛ

от

 

областно събрание на МГЕРБ Видин,

за определяне на делегати за Общо събрание на МГЕРБ на 05.07.2020 г. в гр. София.

 

Днес, 22.06.2020 г. в гр. Видин, Област Видин се проведе Областно събрание на МГЕРБ за избор на делегати за свиканото Общо събрание на МГЕРБ – 05.07.2020 г., в гр. София.

 

Събранието се председателства от Николай Пламенов Иванов - Областен координатор на МГЕРБ, който разясни, че на основание  чл. 36, т. 4 от Устава на ПП ГЕРБ, във връзка с Решение № 99-00-ГИК- 043/ 12.06.2020 г. на Изпълнителната комисия, следва да се обсъдят предложения относно промени в Правилника за организация и дейността на МГЕРБ, както и  определянето на  делегати за Общото събрание на Младежката организация на ПП ГЕРБ, съгласно предварително обявения Дневен ред, а именно:

 

  1. Обсъждане на организационни въпроси от областно ниво на МГЕРБ;
  2. Обсъждане на предложения за промени в Правилника на организацията и дейността на Младежката организация на ПП ГЕРБ - МГЕРБ;
  3. Обсъждане на номинации за членове на НИС;
  4. Разни.

 

На събранието присъстват: 21 члена на МГЕРБ

 

По т.1, председателстващият събранието, Николай Иванов приветства присъстващите и ги запозна с дневния ред съгласно Решението на ИК.

Направен бе кратък анализ на дейността на МГЕРБ в област Видин. Отчетено бе, че поради ограничителните мерки, свързани с епидемията от коронавирус има застой в дейността на структурите по общини.

Лъчезар Попиванов сподели, че веднага след нормализиране на обстановката ще е необходимо пълна мобилизация на МГЕРБ Видин по общини и населени места, актуализиране на списъци, както и  привличане на нови членове.

 

По т.2 не бяха направени предложения за промени в правилника на организацията и дейността на младежката организация на ППГЕРБ.

По т.3, Николай Иванов запозна присъстващите със структурата на МГЕРБ и прикани  за номиниране на представители от МГЕРБ Видин за членове на НИС.

Веселка Валентинова Димитрова направи номинация на Стефан Богомилов Ванчев.

Втора номинация направи Мирослав Любомиров Ангелов, който предложи Емил Александров Емилов.

За първото предложение - Стефан Богомилов Ванчев, гласуваха със „За“ всички 21 присъстващи.

За второто предложение – Емил Александров Емилов, гласуваха 20 със „За“, а самият номиниран гласува  „въздържал се“.

 

 

 

 

 

 

По т. 4, Николай Иванов запозна присъстващите с разпределението по квоти за Общото събрание на 05.07.2020 г. в гр. София, която за област Видин е 20 членове.

Бяха предложени 28 членове на МГЕРБ Видин за делегати за Общото събрание, от които 8 резервни. Окончателният списък ще бъде утвърден след потвърждаване на 20 от предложените делегати.

Г-н Владимир Тошев поздрави присъстващите младежи, призова ги да са единни, уверени в себе си и убежденията си. Като областен координатор на ПП ГЕРБ за област Видин, той каза, че очаква пълен отчет за дейността на МГЕРБ на областно събрание с много повече присъстващи след отпадане на ограниченията, наложени от извънредните обстоятелства. А дотогава, г-н Тошев посъветва младежите да използват времето за образование, което никога не е достатъчно.

 

Събранието се проведе при спазване на противоепидемичните мерки в страната и регламента за провеждане на събрания, съгласно Заповедта на МЗ.

Председателстващ събранието и областен координатор на МГЕРБ:

/Николай Иванов/

Областен координатор на ПП ГЕРБ:

/Владимир Тошев/

Протоколчик:

/Пламенка Цветкова/

 

< Назад