27.01.2020

МГЕРБ подкрепи инициативата „Голямото сърце на Бургас“

С голямо количество събрани пластмасови капачки структурата на МГЕРБ подкрепи инициативата „Голямото сърце на Бургас“. Членове на екипа заедно с народния представител Галя Желязкова и председателя на организацията в бургаска област Николай Василев напълниха металната конструкция на площад „Тройката“ в морския град с непотребна пластмаса.

„За пореден път изразяваме подкрепата си за каузата за УМБАЛ Бургас – закупуване на реанимобил. Подкрепяйки инициативата "Голямото Сърце на Бургас" на Клуб "България за младите", всеки бургазлия също може да помогнете на доброто дело, предавайки пластмасови капачки за рециклиране. Радвам се, че все повече мои съграждани се включват и дават възпитателен пример на децата си. В момента подготвяме още няколко инициативи, които ще осъществим през месец март“, сподели областният председател на МГЕРБ Николай Василев.

Бургаският депутат Галя Желязкова коментира, че младежките структури в цялата страна търсят контакт и съдействие за поставяне на метални „сърца“ и в други населени места. „Често, дори и в Народното събрание, инициативата, която така успешно развиваме в Бургас, е повод за разговори и коментари. Тя отдавна премина гарниците на областта и вече има поставени конструкции за събиране на пластмаса в много други градове“.

Само преди седмица отново за рециклиране бяха предадени над тон капачки. Освен с хуманната цел за закупуване на реанимобил, кампанията „Голямото сърце на Бургас“ е и в синхрон с усилията, които се полагат за опазване на околната среда и борбата със замърсяване от пластмасови отпадъци. Съгласно новите правила на Европейския съюз, приети чрез Директива миналата година, до 2021 г. ще бъдат забранени пластмасовите чинии, прибори, сламки, дръжките на балони и клечките за уши.

 

 

< Назад