02.11.2017

МГЕРБ-Пловдив подари стихосбирки на Ботев за Деня на будителите в Пловдив

Повече от 50 стихосбирки на поета-революционер Христо Ботев подариха на граждани от Младежката организация на ГЕРБ в район „Южен” в Пловдив. Инициативата, която се проведе днес следобед, бе посветена на Деня на народните будители и предизвика одобрението на жители от различни възрасти.

„Радостно е, че с този акт младите хора изразиха своето признание към личностите, събудили  българското  самосъзнание”, коментира ръководителят на районната структура на ГЕРБ в „Южен” и общински съветник  Георги Василев.

Днес ние отдаваме почит към духовници, книжовници и личности , които със своето дело са били пример за духовното израстване и възпитание в родолюбие и патриотизъм на много поколения българи. Но днес ние отдаваме и заслуженото внимание на съвременните будители, които възпитават националното самочувствие сред младото поколение в името на светлите бъднини на страната ни. С тази своя инициатива искаме да им благодарим и да им честитим празника, заявиха младежите от ГЕРБ в пловдивския район „Южен”.

< Назад