24.07.2017

МГЕРБ-Костинброд проведе работен семинар на тема „Реформи, развитие и растеж“

Работен семинар на тема "Реформи, развитие и растеж", организиран от МГЕРБ-Костинброд, се проведе в град Банкя. Лектори на срещата бяха Георг Георгиев – зам.-министър на външните работи и председател на МГЕРБ, Васил Цветков – народен представител и областен координатор на МГЕРБ-София област и Александър Ненов – организационен секретар на МГЕРБ-Костинброд. Присъстващите дискутираха теми като „Бъдещето на младите в политиката и тяхното място в управлението на страната“, „Европейска и национална политика -  поглед от парламента“,“Развитието на регионите и общините“,“Подготовка на България за председателството на Съвета на ЕС“. Георг Георгиев акцентира върху значението на предстоящото Европейско председателство, на което България ще бъде домакин през 2018г., както и на необходимостта страната ни да бъде представена по най-подходящият начин.

 

„Догодина това, което ни предстои, е изключително важно за страната ни. Важно е как ще се позиционираме в общия европейски пейзаж. В първите шест месеца България ще оглави председателството на Съвета на ЕС. Заедно с държавите Естония и Австрия ще представим приоритетите пред неговите институции“, коментира Георгиев. На конференцията се заформиха дебати и по темите за: солидарността по отношение на вътрешната ни граница, борбата с нелегалната миграция, интеграцията на западните Балкани и Брекзит.

 

Васил Цветков коментира работата на сегашния парламент и законопроектите, които се внасят за гласуване. „Коалицията е стабилна, министрите си стоят добре по ресори, и до момента са с реален потенциал за пълен четиригодишен мандат“, каза Цветков. Относно темата за Председателството, Цветков допълни, че в него могат да се включат доброволци, което ще позволи на много млади хора, ако канддатстват и бъдат одобрени, да участват в организационни и информациони въпроси. „Отговорно е, но не и невъзможно“, поощри присъстващите той.

 

На срещата присъстваха и кметът на община Костинброд-Трайко Младенов, общинският ръководител на ГЕРБ-Костинброд Борислав Борисов, председателят на ОбС-Костинброд - Атанас Тенев, зам.кметове и членове на младежката структура.

< Назад