14.02.2017

Менда Стоянова и Атанас Ташков от ПП ГЕРБ участваха в бизнес среща в Пловдив

Менда Стоянова и инж. Атанас Ташков от ГЕРБ-Пловдив взеха участие в работна бизнес среща по покана на Тракия икономическа зона и „Индъстри Уоч“. Развитието на зоната и перспективите, които стоят на дневен ред по отношение на образованието, осигуряване на качествени кадри, икономиката и инфраструктурата бяха сред основните теми на разговора.

„Целта, която си поставихме през последните 5 години, е да работим за привличане на нови инвеститори, но заедно с това и да осигурим по-привлекателна и по-приятна среда за живот. Интензитетът на развитие на града нараства все повече. Тази година в бюджета на Пловдив са отделени 3 милиона лева за отчуждаване и ще стартираме проектите по изграждане на булевард „Северен“ и реконструкция на булевардите „Васил Априлов“ и „Голямоконарско шосе“, сподели по време на срещата кметът на Пловдив инж. Иван Тотев /ПП ГЕРБ/. Той допълни, че бизнесът в града трябва да е спокоен за своите бъдещи инвестиции, защото икономиката в града е устойчива.

„Сериозен диалог е нужен по темата с инфраструктурата. През последните години правителството на ГЕРБ работи усилено и успя да изгради несъществуващи магистрали“, уточни Атанас Ташков. Той посочи, че в програмата на партията е заложен ремонт за Околовръстното шосе на Пловдив от Пазарджишко шосе до Асеновградско шосе, активно се работи и по Ягодовско шосе, в задачите е и довършване на пътя Баня – Карлово, където има 10-километров участък за ремонт. Основен приоритет е и реконструкцията на Голямоконарско шосе, Рогошко шосе, както и пътят Пловдив – Асеновград, като за последния проект финансирането е вече осигурено и в рамките на 18 месеца след старта на строителните дейности може да бъде приключен.

От срещата стана ясно още, че е абсолютно необходимо и от първостепенно значение довършване на булевард „Васил Априлов“, изграждане на булевард „Северен“, а в национален мащаб - изграждане на още пътни артерии, тунел под Стара планина.

Според Менда Стоянова начинът за осъществяване на големите инфраструктурни проекти е по пътя на концесиите.  „Фокусът трябва да се насочи още към детските градини и началните класове в училище. Има много деца, които не посещават тези заведения и не получават базовите знания за грамотност, а оттам възможността за повече квалифицирани кадри все повече намалява. Затова е необходимо децата да посещават училище и ако това не се случва, то родителите да бъдат санкционирани или съответно стимулирани“, обясни тя.

< Назад