17.08.2015

Любомир Христов се срещна с представители на аероклубовете в Шумен

Областният координатор и народен представител от ПП ГЕРБ Любомир Христов се срещна с представители на клубове за въздушна подготовка на летището в Шумен. Те споделиха с депутата какви проблеми и надежди имат относно продължаването на летателните традиции в Шумен, защото това е спорт, който би подпомогнал туристическото развитие на областта и буди огромен интерес в младите хора.

Летците и депутата си припомниха времената, когато града е бил люлка на безмоторното летене в България. Били са подготвяни летци, парашутисти и авиотехници, които са се реализирали и в другите родове авиация, попълвайки редиците на Националните отбори. Излъчени са трима Заслужили майстори и над 45 майстори на спорта. В Шумен са проведени почти всички лагерни школи и републикански първенства по безмоторно летене, както и световния конгрес на Международната авиационна федерация. Шуменският аероклуб е единствения в България, който е награден с почетна диплома на ФАИ, наравно с космодрума Байконур и с Френския авиационен институт.

Любомир Христов обеща, че ще направи всичко възможно, за да помогне в разрешаването на проблемите пред които са изправени клубовете за въздушна подготовка в Шумен.

На срещата присъстваха още и областния председател на СГЕРБ – Шумен Тодорка Георгиева, която е национален състезател, многократен шампион и рекордьор до 1993 по безмоторно летене и областния ръководител на ЖГЕРБ – Шумен Светлана Цолово.

< Назад