16.02.2015

Любомир Христов, ПП ГЕРБ-Шумен: Ще търсим мненията на специалисти за решаването на проблема с питейната вода

Ще търсим мненията на специалисти за решаването на проблема с питейната вода.  Това заяви народният представител от ПП ГЕРБ Любомир Христов на състоялата се днес пресконференция в областна управа. На пресконференцията присъстваха още областния управител на Шумен Донка Иванова и депутата от ГЕРБ Ралица Тодорова.

 

Любомир Христов заяви, че министърът на регионалното министерство Лиляна Павлова е поела ангажимент да бъдат потърсени експерти, които да изготвят становище и да направят предложения как да се намали мътността на водата от яз. „Тича“. Той алармира и за опасността да не се спазят сроковете за изграждане на пречиствателната станция за отпадни води, която се строи в Шумен.

 

Депутатите от ГЕРБ обещаха да търсят отговора на въпросите, зададени от протестиращите шуменци. „Ще разговаряме с управителя на ВиК, за да чуем и неговото становище. Провели сме много срещи, имаме първите резултати, но няма как за кратко време да компенсираме над 30 годишното бездействие на много институции преди нас“, заяви Христов. Той каза още, че ще бъдат проведени разговори с ДКЕВР и Комисията за защита на потребителите.

< Назад