02.03.2021

Листата на ПП ГЕРБ-Видин ще се бори за развита инфраструктура и инвестиции в Северозападна България

 „Ние сме тук, не защото смятаме, че на всяка цена трябва да попаднем в Парламента. Тук сме, защото всеки един от нас е убеден, че ако наблюдаваш само процесите отстрани,  промяна не може да има. Намерили сме начин и път да участваме, за да можем да направим промяна, крачка напред за Видин, за региона и за целия Северозапад”. Това заяви днес на среща с медиите водачът на видинската листа на ПП ГЕРБ Росица Кирова. Представяйки мощния отбор от кандидатите за народни представители, тя поясни, че всички те не само са доказали се професионалисти в своята област, но и имат енергията, уменията и силата да поемат лична отговорност пред своите съграждани: „Определящо е това, което вършиш, което остава след теб и твоите действия. Това, смятам, че определя какъв човек си”.

Завършване изграждането на магистралния път до Видин, ускоряване на процедурите за тунел под Петрохан и привличане на сериозен инвеститорски интерес към региона и Северозападна България – това са едни от основните цели, които си поставят кандидатите за народни представители от преобладаващото гражданско присъствие в листата на ГЕРБ-Видин.

„Гражданите са нашия най-голям партньор. Успяхме да загърбим теснопартийните интереси и да отворим листата за гражданите”, коментира вторият в листата и областен координатор на ПП ГЕРБ-Видин Александър Матеев. Думите му бяха подкрепени от инженер Росен Цветков, следващият в листата, който поясни, че е приел поканата да се включи в надпреварата, защото не може да остане безучастен към бъдещето на Видинския регион.

„Хората ни познават, знаят какво можем, знаят възможностите ни и вярвам, че ще ни подкрепят”, каза д-р Емил Мушанов, който се включи в пресконференцията онлайн по телефона от своя лекарски кабинет, тъй като по същото време извършваше ваксинации срещу Covid-19.

Кандидатите за народни представители обясниха мотивите, които са ги подтикнали да се включат в изборната надпревара – обединени в името на своя град и край, хора, които ще водят позитивна кампания, открито и лице в лице със своите съграждани.

„През последните години беше направен огромен скок в системата на образованието и вярвам, че промяната ще продължи. Обнадеждаващо е, че ГЕРБ отвори листите си и даде думата на видинските граждани”, коментира кандидатът за народен представител Ирена Гъркова – преподавател и заемащ длъжността директор на едно от елитните видински училища.

“Тук съм, защото искам Видин да се развива и никак не ми е безразлично какво се случва”, коментира и представителят от СДС в листата на ГЕРБ – финансистът Николай Николов. „Участвам в предизборната кампания водена не само от любовта ми към Видин, но и с вярата, че с млади и качествени хора можем да успеем”,  допълни заемащата четвърто място в кандидатската листа Силвия Евдокимова, юрист по професия.

В отговор на журналистически въпроси, кандидатите за народни представители заявиха, че ако получат доверите на избирателите, няма да пестят сили и ще работят усилено затова повече европейски програми да бъдат фокусирани във Видинска област, като ще разчитат на подкрепата и разбирането на българското правителство.

„Място за бездействие няма. Нашата партия е Видин”, каза юристът и заместник областен управител Лъчезар Попиванов, който допълва  силната листа на ГЕРБ в дунавския град.

< Назад