04.05.2019

Лиляна Павлова в Ябланово: Богатството на българските традиции трябва да се представя в Европа

„Събори като този са символ на българското обединение и родолюбие, доказателство за богатата ни духовност и здрави български корени”. Това каза при откриването на фолклорния събор „Герлово пее и танцува” в село Ябланово кандидатът за евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Лиляна Павлова.

„Ябланово е много ценно за мен, защото познавам проблемите на селото, в което живеят токова много млади хора. Знам колко важно беше за вас докато бях министър на регионалното развитие да направим пътя Тича- Ябланово на стойност 5 милиона лева. Целта е да пътувате безопасно, защото човешкият живот е най-ценен”, каза Павлова. Тя припомни, че правителството на Бойко Борисов е осигурило и половин милион лева за ремонт на улица „Г.С. Раковски” в Ябланово.

„Ще продължим да ви подкрепяме и да инвестираме, за да продължи развитието на Ябланово. Ще продължа да работя и в Брюксел за по-добър живот на хората тук, в региона и страната. Щастлива съм, че мога да споделя магията на този празник с вас. Тези традиции, танци и обичаи са богатството на нашата култура и трябва да го представяме и в Европа, защото сме достойни европейци“, коментира министърът на първото Българско европредседателство.

Според кандидата за евродепутат от ГЕРБ Камен Костов най-ценният ресурс на България  са хората. „В качеството си на заместник-областен управител на Сливен с цялата си енергия съм подкрепял кмета на обина Котел Коста Каранашев за подобряване на живота на хората. Ще продължавам да работя за тях, защото именно хората са най-ценния ресурс на тази държава.

От своя страна народният представител и областен  ръководител на ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева пожела на всички земеделци добра реколта, защото това е и основният поминък в Ябланово. Радвам се, че независимо от всички трудности, които сме имали, успяхме да окажем подкрепа на Ябланово. Респект към вас, към вашето трудолюбие и всеотдайност”, каза Танева.

Според кмета на Котел Коста Каранашев, демокрацията в България е започнала именно от село Ябланово. „Оттогава до днес всички обръщат внимание на село Ябланово, защото в него живеят трудолюбиви и свободолюбиви хора. Досега сме направили много неща за селото, предстои да изградим закрития пазар, както и спортната площадка в началото на Ябланово. Това село за мен винаги е било кауза. Като представител на ПП ГЕРБ заявявам, че винаги ще бъдем до вас, до всеки един поотделно и за селото като цяло”, каза Коста Каранашев.

По-рано днес Лиляна Павлова, Камен Костов и Десислава Танева бяха гости на 14-я фолклорен събор в град Кермен.

 

< Назад