22.05.2019

Лиляна Павлова в Sin Cars: Високотехнологичните и иновационни производства са тези, които създават добавена стойност

Високотехнологичните и иновационни производства са тези, които създават висока добавена стойност и българските млади специалисти избират да се развиват именно в тях. Русе е поредната област, предпочитана от инвеститорите в автомобилния сектор, а заводът за електромобили, който посетих днес, работи за бъдещето, съчетавайки иновации, грижа за околната среда и безопасност, каза кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Лиляна Павлова, която посети тази сутрин русенския производител на автомобили Sin Cars със собственик инж. Росен Даскалов. Тя разговаря със служители във фирмата заедно с народния представител от ГЕРБ – Русе и областен координатор на партията в Русенска област Пламен Нунев.

„Иновациите са един от секторите, които ще получат повече финансиране и подкрепа от Европейския съюз. С общите ни усилия Русе има потенциала да се превърне в българския център за производство на електромобили“, добави тя.

Когато работим упорито и спазваме правилата - успяваме и дори сме по-добри от останалите. За този сектор е много важен и ангажиментът ни за подкрепа на професионалното образование, за да виждаме все повече млади хора, заети в българската индустрия, подчерта Лиляна Павлова.

Моля ви да ни подкрепите на 26 май, за да продължим напред, добави депутатът Пламен Нунев в обръщението си. Той отбеляза, че през лятото започва строителството на магистралата Русе – Велико Търново, а през есента и основната рехабилитация на пътя Русе – Червена вода – Кубрат. Депутатът изрази своята подкрепа за бизнеса в Русе и сподели, че само с добро управление на държавата и региона, както се случва по време на ГЕРБ, могат да се създадат благоприятни условия за развитието му.

Росен Даскалов представи фирмата, а кандидатът за евродепутат Лиляна Павлова тества русенски лекотоварен електромобил и разгледа спортния електромобил Sin S 1. Тя научи от собственика на Sin Cars, че се подготвя изграждането високотехнологична фабрика за производство на електрически и хибридни автомобили в Русе. Той обясни, че производствената линия трябва да стартира през 2020 г. Първоначалната инвестиция е над 10 млн. лв. и ще разкрие между 50 и 100 нови работни места.

Оптимизираният производствен процес ще позволи бързо и лесно сглобяване на различните варианти на платформи, като се използват стандартни материали. Новата производствената линия L-City е проектирана с годишен капацитет от 20 000 автомобила, които ще бъдат насочени към европейския пазар.

Една от водещите цели при създаването на проекта е ангажирането с каузата за опазване на околната среда, намаляване на емисиите в градовете и създаване на по-здравословна жизнена среда, отбеляза в заключение Даскалов.

< Назад