09.09.2014

Лиляна Павлова и кандидат-депутатите от ГЕРБ-Стара Загора помагат на бедстващите в наводнените села от Чирпанско и Старозагорско

Водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за 27 МИР Стара Загора Лиляна Павлова, заедно с кандидатите за народни представители Пламен Йорданов и Маноил Манев подпомогнаха на пострадалите от наводнените села Странско, Димитриево и Михайлово. След като се включиха в почистването на залетите къщи в долната част на Странско и помогнаха за изнасянето на довлечените в къщите и дворовете кал, клони и камъни.

По-късно Павлова, Йорданов и Манев заминаха за следващото пострадало село - Димитриево, където поройните дъждове са нанесли сериозни щети на къщи и пътната инфраструктура. Кметският наместник на чирпанското село Димитриево Янка Генова сподели с Лиляна Павлова, че селото има спешна нужда от помощ за възстановяване на пътя Димитровград – Чирпан, който е бил изцяло залят от придошлите води от прелелите местни язовири. Павлова пое ангажимент да съдейства за намиране на начин пътят да бъде възстановен поне частично.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ доставиха хляб и минерална вода, които ще бъдат разпределени от работещите в кметството. Все още не са пристигнали резултатите от анализите на водата, която пият хората в селото, уточни кметския наместник на Димитриево и добави, че от вчера водата е била с жълтеникав цвят и негодна за употреба.

< Назад