16.05.2018

Лидерите на ЕНП се срещaт в София на 16 май преди Срещата на върха между ЕС и Западните Балкани

Правителствените и държавни лидери и опозиционни лидери от Европейската народна партия (ЕНП), както и председателят на ЕНП Жозеф Дол, председателите на Европейския съвет, Европейската комисия и Европейският парламент - Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и Антонио Таяни, са поканени да участват в предстоящата Среща на върха на ЕНП, която ще се състои в София на 16 май. Тъй като Западните Балкани са сред водещите приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС и на ЕНП, дневният ред на Срещата на върха ще се фокусира върху подготовката за Срещата на върха между ЕС и Западните Балкани на 16 и 17 май в София.

Председателят на ЕНП Жозеф Дол ще бъде домакин на срещата на високо равнище. Участие във форума ще вземат и председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес-Истуриз и членовете на председателството на ЕНП.

Никос Анастасиадис (Кипър), Бойко Борисов (България), Клаус Йоханис (Румъния), Себастиян Курц (Австрия), Ангела Меркел (Германия), Виктор Орбан (Унгария), Андрей Пленкович (Хърватска), Мариано Рахой (Испания) и Лео Варадкар (Ирландия) понастоящем са държавните и правителствени глави от ЕНП в Съвета на ЕС.

В срещата ще участват също правителствени и държавни глави, както и партийни лидери от ЕНП от страните от Западните Балкани.

Среща на върха на ЕНП

Дата:  16 май 2018г., от 16:00ч. до 18:30ч.

Място: Резиденция Бояна,

ул. Витошко лале №16,

1618 София,

България

Акредитация за представители на медиите:

Журналистите, които желаят да присъстват, трябва да се регистрират до понеделник 14 май в 13:00 ч. чрез следния онлайн формуляр:

https://epp.org/2Gnr5ai

WhatsApp

Прес-екипът на ЕНП е изградил система за предизвестяване специално за журналисти чрез приложението WhatsApp. Ако желаете да получавате новини и съобщения по време на Срещата на върха, моля изпратете ни кратко съобщение с Вашето име и медия на следния номер на прес-екипа на ЕНП +32471808006, за да Ви добавим към списъка с получателите.

С оглед на мерките за сигурност, моля носете валиден документ за самоличност: журналистите и операторите ще бъдат допускани на мястото за срещата след представяне на акредитационната си карта, издадена от Европейския съвет или националните си идентификационни медийни карти. Журналисти без един от тези два документа трябва да се свържат с Карин Милхейро (е-мейл: [email protected]).

 

< Назад