19.02.2020

Красимир Велчев: Всяко управление на БСП води до разруха и увеличени дългове

Медия: Кабелна телевизия „Кракра”

„След всяко управление на БСП, обществото заварва голяма разруха и увеличени дългове”.  Това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и народен представител от област Перник Красимир Велчев в интервю за Кабелна телевизия „Кракра”, в което изрази своите опасения по повод заявено намерение от страна на кмета на Перник  за прегласуване на бюджета на общината, с което да бъде увеличена неговата рамка и съответно разходната част. Той напомни на новия кмет на Перник, че бързо забравя гласуванията си в Парламента и отправи питане към Станислав Владимиров дали в неговия опит като народен представител в действащото  44-то Народно събрание, е подкрепил персонално или заедно със своята парламентарна група бюджета на държавата, за да има основание днес да отправя упрек към  групата съветници от ГЕРБ.

„При толкова социални програми и леви политики, които реализираме в помощ на  деца, образование, здравеопазване и хора в неравностойно положение, при толкова голяма приходна част в бюджетната рамка, дали поне веднъж кмета Владимиров гласува „за”, ако не рамката, то поне точки от държавния бюджет, за да иска това от нас. Няколко пъти съм поставял този въпрос пред колегите от БСП, като отговорът винаги е един и същ – ние сме опозиция.”, подчерта Велчев.

Той напомни на ръководството на Община Перник, че всичко което се случва в момента в града е благодарение на Премиера Бойко Борисов и на министрите в неговия кабинет, както и на метеорологичните условия, които позволяват кризата  водата да бъде преодоляна.

„Притеснението ни е след 4 години Перник отново да не бъде фалирала община. Като народен представител, излъчен от област Перник, аз лично се чувствам отговорен пред перничани. Поехме обещания, които изпълняваме – факт е кръговото движение в най-големия квартал в Перник - „Изток”, пътна връзка „Марина бара”, която е  третият вход към града от републиканската пътна мрежа и ще облекчи трафика към центъра”, отбеляза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ. Той категорично заяви, че връзката, която се прави през Мало Бучино осигурява голяма сигурност за Перник, и е гарант, че  втори път такава криза няма как да се получи.

„Слушам как в публичното пространство се тиражира информация, че предишното ръководство на община Перник нищо не е направило за града. Но съвсем тенденциозно се пропуска да се отбележи, че през последните две години от управлението на кмета Вяра Церовска, бяха не само подготвени много проекти, но бяха и осигурени средства за финансирането им – предстои да бъдат реализирани социални проекти като Център за възрастни хора , за изграждането на който са осигурени 500 000 лева, Център за настаняване на болни с деменция – 500 000 лева, изграждане на социални жилища в кв. "Тева" с капацитет 100 души. Това са социални програми, които БСП като лява партия, управлявала града в продължение на десетилетия, трябваше да ги е направила досега. Осигурени бяха над 100 млн. лева по европейски програми за изграждането на водния цикъл на Перник, който включва подмяна на канализационната и водопроводната мрежа, с отдавна изтекъл експлоатационен период. Няма да се учудя след време, когато тези готови за изпълнение проекти получат своята реализация, партия или личност да си ги припишат”, заяви Велчев.

< Назад