10.04.2014

Красимир Ципов: От справката от МВР не може да се направи дори предположение за връзка на Орлин Алексиев с трафик на наркотици

     От изнесената справка от МВР не може да се направи дори обосновано предположение, както вчера заяви г-н Йовчев, че е налице връзка на Орлин Алексиев с трафика на наркотици от Латинска Америка към Европа. Това заяви на брифинг в Народното събрание народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов. По думите му на проведеното вчера заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, на което бяха изслушани министърът на вътрешните работи, главният секретар и служител от Главна дирекция „Национална полиция” по повод разследването за задържания кокаин на територията на Френската република, беше представена дълга и пространна справка, от която не стана ясно абсолютно нищо. „Твърдеше се, че ще бъдат изнесени данни за връзки на общинския съветник Орлин Алексиев с трафика на наркотици от Латинска Америка до Европа. От страна на ръководството на МВР вчера бе отправена молба към членовете на комисията да не се правят изявления, тъй като представената справка съдържа класифицирана информация. След заседанието от страна на ръководството на комисията в лицето на нейния председател и заместник-председател за пореден път бяха направени внушения, че има преки връзки и доказателства за Орлин Алексиев и участието му в тази кокаинова афера. Такова нещо няма“, категоричен бе Красимир Ципов. Той подчерта, че министърът на вътрешните работи, който вчера се оправда, че не е бил разбран правилно, е споделил, че към настоящия момент от разследването няма преки доказателства за връзки на Орлин Алексиев с този трафик на наркотици. „Бяха представени данни, които касаят 2006 г., когато г-н Алексиев не е бил нито общински съветник от ГЕРБ, нито е имало ГЕРБ като партия, за да се правят тези внушения. Стана ясно, че всъщност операцията „Кокаинови крале” не се е провела през 2012 г., а се е провела сега и, че при управлението на ГЕРБ Евелин Банев-Брендо не е бил екстрадиран, не е бил осъден и в момента не му е променена мярката за неотклонение „под домашен арест”. Ще продължат спекулациите и манипулациите от страна на управляващите”, предупреди Ципов.

     „На вчерашното заседание на комисията присъстваха и народните представители от Коалиция за България Георги Кадиев и Георги Свиленски, които очакваха да чуят отговор от ръководството на МВР кой направи анализа в тази справка и определи тях, както и народни представили от други политически сили, управителя на БНБ, председателя на Върховния административен съд и бизнесмени, като оперативно интересни контакти. Вчера разбрахме, че разработката, която се води в ДАНС и разследването, което се води в МВР за трафика на наркотици от Латинска Америка към Европа няма нищо общо. Явно другаде е заровено кучето, цели се постигането на друг ефект, на други резултати”, заяви още народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов.

 

< Назад