08.06.2021

Коалицията ГЕРБ-СДС регистрира листите за народни представители в трите МИР-а в София

Коалицията ГЕРБ-СДС регистрира листите с кандидати за народни представители в трите многомандатни избирателни района (МИР) в София.

Надявам се в следващия парламент останалите партии да подходят отговорно и да съставим правителство, което да работи в интерес на България. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата в 24-МИР Даниел Митов след регистрацията. По думите му листата на ГЕРБ-СДС е съчетание между младост и опит. „Очакваме да повторим резултата от предишните избори, очакваме да е дори и по-добър. Когато видим резултатите от изборите, ще говорим за евентуални коалиции. Очаквам ситуацията в парламента да бъде идентична, с малки размествания. Останалите партии трябва да започнат да се държат по различен начин. Трябва да започнем да си говорим. Диалогът е в основата на демокрацията“, призова Митов. Според него е рано е да се говори за бъдещи коалиционни партньори. „Нашата разделителна линия е с БСП. Ние имаме ясни послания и ясен подход в кампанията за едно почтено състезание. Надявам се нашите опоненти да действат по същия начин“, каза още заместник-председателят на ГЕРБ.

 

          Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 23-ти МИР Румен Христов посочи, че коалицията има потенциал за подобряване на резултата спрямо предишните избори и призова за мобилизация. „Много се радвам, че на днешна дата регистрираме листите – 31 години от големия митинг, който изпълни хората с надежда. Сега пак трябва да направим важния избор – дали да сме хора, които гледат на запад или гледат на изток. Сигурен съм, че ще бъдем първа политическа сила. Въпросът е с колко ще бъдем пред останалите“, подчерта Христов.

 

„Надявам се след парламентарните избори да се състави правителство, което да бъде в полза на обществото. ГЕРБ се явява със сериозна доза самочувствие, защото зад гърба си имаме много свършена работа. Разбира се имаме и своите недостатъци, и винаги сме се стремили да ги изчистваме във времето“, заяви координаторът на ГЕРБ за 23-ти МИР Александър Ненков. По думите му листите на ГЕРБ са обновени с много нови хора и млади хора, като целта е такава кадрова промяна, че ГЕРБ да продължи да гради в бъдеще, да управлява държавата и да бъде в полза на обществото. „Вярвам, че ГЕРБ ще спечели изборите“, категоричен бе Ненков.

 

„Лидерът на партията Бойко Борисов ще води листата на ГЕРБ в 25-ти МИР. Имаме баланс между млади хора и утвърдени имена. Залагаме на млади хора в активна възраст с енергията да продължат работата оттук нататък“, заяви при регистрацията на листата за 25-ти МИР Христо Гаджев. Той изрази надежда да няма проблем с гласуването и правителството да организира честни избори. „Призовавам хората да излязат и да гласуват масово. Това е граждански дълг на всеки от нас, да имаме позиции“, призова Гаджев. Според него негативното поведение на опонентите на ГЕРБ може да работи до някъде, но вече е време да се работи за развитието на България. „В кампанията си ГЕРБ ще говори за това как да развиваме страната, как да създаваме нови работни места и то висококвалифицирани с висока добавена стойност, за кръгова икономика, за развитие на България в 21-ви век. Ние няма да влизаме в мръсната кампания, в която се опитват да ни вкарат“, категоричен бе Христо Гаджев.

< Назад